DEVLET SU İŞLERİ VAKFI’NIN VERDİĞİ ÖĞRENCİ  KREDİLERİ
18.05.2023 Tarihli Genel Kurul’da alınan karar:
Öğrenci Kredi ödemeleri Ekim-2023 tarihinden itibaren 1.250,00 TL/Ay olarak ödenecektir.
Öğrenci Kredi geri ödemeleri Kredi ve Yurtlar Kurumu esas alınarak,  Öğrenim Kurumunun bitmesi gereken sürede eşit taksitlerle geri alınacaktır.

Devlet Su İşleri Vakfı üyelerinin (En az 3 yıllık üye olmak  )üniversitede okuyan çocuklarına, aşağıda belirtilen şartları taşımak kaydıyla, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren öğrenim süresi boyunca her yıl 9 ay süreyle  (Yönetim Kurulu’nca durumu uygun görülenlere kredi verilecektir.) Öğrencilere ................. TL kredi verilecektir. Daireniz / Bölgenizdeki isteklilerin ........................... tarihine kadar, istenilen belgeleri eksiksiz olarak tamamlayarak bir dilekçeyle vakfımıza müracaatlarını rica ederiz.
Ek : 1 Adet Kefalet Senedi (Bu senetten çoğaltılarak her müracaatçıya verilecektir.)
A- MÜRACAAT ŞARTLARI
1-   T.C Vatandaşı olmak,
2-   Üniversite (Yüksekokul) öğrencisi olmak (Açıköğretim öğrencisi müracaat edemez),
3-   Kamu haklarından yasaklı bulunmamak,
4-   Herhangi bir yüz kızartıcı suçtan hüküm giymemiş olmak,
5-   Herhangi bir okuldan disiplin cezası veya kanuni bir soruşturma sonucu çıkarılmamış olmak,
6-   Okuduğu okulda devre kaybetmemiş olmak,
7-   Öğrenimden dolayı başka bir kuruma mecburi hizmetle yükümlü ve mecburi hizmet karşılığı burs alıyor olmamak.
8-  Öğrenci velisinin Vakfa fiilen 3 yıl üyelik sıfatı olması gerekmektedir.
B- İSTENECEK BELGELER
1-   Öğrencinin nüfus cüzdanı örneği,
2-   Okuduğu okuldan alacağı yeni tarihli öğrenim belgesi (aslı)
3-   Daire Başkanlığı / Bölge Müdürlüğü tasdikli Öğrenim Kredisi Taahhüt ve Kefalet Senedi
     (Emeklilerde Kefil Çalışan Olması Gerekir)
4-   Öğrenci velisine ait maaş bordrosu (aslı)  ve hizmet belgesi  (Emekli ise emekli sandığı veya SGK’dan alınacak  belge)
5-   Türkiye Vakıflar Bankası’nın herhangi bir şubesinde açtırılacak bankamatik hesap numarası(öğrenci adına Öğrenci hesabı olarak)
6-   2 Adet 4,5 x 6 ebadında fotoğraf.
NOT:
Kefaletleri kabul edilecek kişilerin;
1-  Kamu kuruluşlarından maaş ya da ücret alan memur ve işçiler (öğrenci velisi kefil  olabilir)olmaları,
2-  Kefillerin T.C. Kimlik numaraları, çalışan ise çalıştığı kurumdan aldığı “kurumumuzda çalışır belgesi”, emekli ise SGK’dan maaş aldığını gösterir belge Vakıf Müdürlüğüne gönderilir.
DAĞITIM
Daire Başkanlıkları
Bölgeler
Emekli üyeler
 NOT : Evrakların ve iletişim bilgilerinin eksik olması halinde öğrenci krediden faydalanamayacaktır.
Öğrenim Kredisi Taahhüt ve Kefalet Senedine Yazılacak Borç Miktarları
Ayda 1.250,00TL alacak öğrencilerin ,
Öğrenim Kredisi Taahhüt ve Kefalet Senedine Yazılacak Borç Miktarları
Öğrenimi 7 yıl sürecekler (1.250,00x9x7 yıl)=  78.750,00TL (Hazırlık + 6 yıl)
Öğrenimi 6 yıl sürecekler (1.250,00x9x6 yıl)=  67.500,00TL (Tıp fakültesi gibi)
Öğrenimi 5 yıl sürecekler (1.250,00x9x5 yıl)=  56.250,00TL (Hazırlık +4 yıl)
Öğrenimi 4 yıl sürecekler (1.250,00x9x4 yıl)=  45.000,00TL
Öğrenimi 3 yıl sürecekler (1.250,00x9x3 yıl)=  33.750,00TL
Öğrenimi 2 yıl sürecekler (1.250,00x9x2 yıl)=   22.500,00TL
Öğrenimi 1 yıl sürecekler (1.250,00x9x1 yıl) =   11.250,00TL
2 - ÖĞRENCİ BURSLARI GERİ ÖDEME PLANLARI
Devlet Su İşleri Vakfı’ndan almış olduğunuz öğrenim kredisi, tebliğ tarihini takip eden ayın 20. gününden başlamak üzere “Öğrenci Okutma ve İhtisas Yaptırma Yönetmeliği”’nin 8 / 1. ve 2. Maddeleri gereğince; (Madde 8-2 Kredi alan öğrencilere verilen yardımlar öğrencinin yüksek öğrenimi sürdürdüğü öğretim kurumunu bitirmesi gereken yıldan itibaren en geç 2 yıl sonra başlamak ve yönetim kurulunun belirleyeceği kadar zaman içinde bitecek biçimde düzenlenecek bir ödeme planına göre aylık taksitler halinde borçlandırılmak suretiyle yasal faizi ile geri alınır.) geri tahsil edilecektir. Geri ödemeler, aşağıda belirtilen iki seçenekten biri tercih edilerek yapılacaktır.
Birinci seçeneğe göre ödenmek istenildiğinde, belirtilen borç miktarının tamamı bir defada banka hesabına yatırılarak borç kapatılır. Dekontunun bir suretinin de Vakıf adresine postalanmasıyla işlem tamamlanır.
İkinci seçeneğe göre ödenmek istenildiğinde, ikinci seçenek ile ödenmek istendiği bir dilekçe ile Vakıf Müdürlüğü’ne bildirilecek, borç miktarı belirtilen aylık miktarlarla ve yine belirtilen ay süresince banka hesaplarına her ay aksatılmadan yatırılacaktır. Taksit ödemelerinde aksatma yapıldığı takdirde aksatılan ay borcu dahil kalan borcun tümüne yeniden temerrüt  faizi uygulanır
Gereğini önemle rica ederim.
* Öğrenim Kredisi Taahhüt ve Kefalet Senedi için lütfen burayı tıklayınız .